0

Bevk Perović

House JP . Ljubljana

bev perovic arhitekti  house jp  ljubljana slo 2012

Bevk Perović Arhitekti . Photos: © Miran Kambič . + archdaily

The project called for a small, one family house as a part of an existing semi-detached house, located in Ljubljana’s 1960s suburbia, in an area covered with a ‘blanket’ of small houses on minuscule plots of land.
_

The project became an exercise in organisational simplicity of the interior plan: on the ground floor, an insertion of a staircase slightly off-centre into the plan of the small living space effectively divides it into 4 distinct zones: access, kitchen, living/dining area and a workspace. The rooms exist and evolve around the column-like staircase in a simple sequence of different widths that defines them, simultaneously independent and fluidly connected.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>